Un món ple d'energies

Pros i contres de les energies no renovables.

Durant anys, els éssers humans hem estat fent servir energies no renovables en tot moment. Quan encenem el gas, la llum o quan dipositem gasolina al cotxe. Ja fa bastants anys que es va descobrir que aquestes, eren perjudicials pel medi ambient. Encara que també tenen els seus avantatges

Elles, en concret no són perjudicials, però al fer un mal ús els humans, es van convertir en tot un problema .Els seus gasos són perjudicials tant com pel planeta com per els éssers vius.

Encara que ens han ocasionat molts problemes, pel seu valor ja que són escasses i molt buscades ( es a dir guerres, conflictes, pobresa) també ens van permetre inventar moltes coses i evolucionar. Sense la gasolina, segurament el cotxe mai s’hauria inventat, ni la facilitat per cuinar aliments ( fogons), ni tenir electricitat a les llars etc.

En alguns casos hi ha hagut accidents força greus que han ocasionat problemes de salut entre d’altres. Alguns dels exemples són;

 –El accident de Prestige, l’any 2002, un vaixell petroler va patir un accident i una part del mediterrani va quedar contaminat. Moltes de les persones que van ajudar a netejar-ho van patir problemes de salut. A continuació podrem veure un video que conté imatges de ls consequències:

– L’any  2010 Estats Units va patir un greu accident en el Golf de Mèxic, una plataforma petrolíera es va cremar i el tub de petroli va quedar lliure. El petroli va anar surtin. No es va poder resoldre el problema fins al cap de moltes setmanes. Aquest accident s’ha  l’ha anomenat com el més greu que hi ha hagut.

-Aquest any a Hongria, una riuada de fang tòxic va inundar bona part de la població. Es catàstrofes van ser tant grans que es va donar a la zona afectada el nom de “zona morta”. A continuació podrem veure una fotografia.

Diccionari

Vaixell petroler:Vaixell d’ús comercial que transporta petroli.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.