Un món ple d'energies

Què són les energies no renovables?

Les fonts d’energia no renovables són las que es troben limitades a la terra i que fins ara sempre s’han fet servir. S’extreuen en grans quantitats i el seu consum es excessiu, i com diu el seu nom, no es poden renovar

Les fonts d’energia més emprades en l’actualitat són el carbó, el petroli i el gas natural*, també anomenats combustibles fòssils perquè s’han format a partir de restes d’animals i de plantes a través de determinats processos que han durat més de 500 milions d’anys. Tot seguit podrem veure una fotografia d’una plataforma petrolifera.

Aquestes, es fan servir per moltes coses, pel funcionament de centrals tèrmiques, la gasolina d’un cotxe,combustibles de centrals nuclears etc. Un cop aquestes s’esgotin no n’hi hauran més, o fins molt de temps.

Algunes de les energies no renovables són:

-Els combustibles fòssils ( Carbó, petroli i gas natural)

-La energia nuclear (fusió i fusió nuclear)

Diccionari

Carbó; Substància combustible, sòlida, lleugera i negra que és el producte de la descomposició incompleta, destil·lació o combustió parcial de la matèria orgànica, principalment vegetal, i que conté essencialment carboni.

Petroli: Oli mineral constituït per hidrocarburs de composició diversa i en proporcions molt variables segons el jaciment d’origen.

Gas natural: És una font d’energia fòssil , com el carbó o el petroli.

*A continuació podrem veure un video sobre els combustibles fòssils.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.