Un món ple d'energies

Accident de Txernòbil

Em aquest apartat podrem observar diferents curiositats, accidents , videos interesants i altres temes relacionats amb les energies renovables i no renovables.

Accident de Txernòbil

L’accident de Txernòbil (Txornòbyl) fou un accident nuclear, considerat el més greu de la història, ocorregut a la Central Nuclear de Txernòbil (o Txornòbyl), Ucraïna (llavors Unió Soviètica) el dissabte 26 d’abril de 1986. És l’únic accident nuclear que ha obtingut un set (nivell més alt) a l’Escala internacional d’accidents nuclears. Aquell dia, en un augment sobtat de potència al reactor número 4 de la central, es va produir l’explosió de l’hidrogen acumulat dins del nucli pel sobreescalfament, durant una prova en la qual se simulava un tall de subministrament elèctric.

A causa de la manca d’un edifici de contenció a la central nuclear, es dispersà un plomall de pluja radioactiva per zones de l’occident de la Unió Soviètica, Europa Oriental, Escandinàvia, el Regne Unit i l’est dels Estats Units. Grans àrees d’Ucraïna, Bielorússia i Rússia en resultaren greument contaminades, el que provocà l’evacuació i reassentament d’unes 300.000 persones. Un 60% de la pluja radioactiva caigué sobre Bielorússia

La imatge “https://i1.wp.com/andres161000357.galeon.com/chernobyl_zone.jpg”  no es pot mostrar perquè conté errors.

L’explosió va provocar la major catàstrofe en la història de l’explotació civil de l’energia nuclear. Presumptament originat per la realització d’una prova, en el moment de l’accident moriren 31 persones, al voltant de 350.000 persones van haver de ser evacuades dels 155.000 km2 afectats, romanent extenses àrees deshabitades durant molts anys. La radiació es va estendre a la major part d’Europa, romanent els índexs de radioactivitat per sobre de nivells innocus durant diversos dies.

La font d’informació ha sigut extreta de l’enciclopèdia catalana.

Anuncis